• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

1e plaats voor BA-Motorsport

12-10-2011, 17:38 Terug naar het overzicht
1e plaats voor BA-Motorsport
Afgelopen weekend werd op Spa Franchorchamps de 7e wedstrijd van het kampioenschap van de Westfieldcup verreden. Een weekend waarin het weer en BA-Motorsport een hoofdrol speelden.
Dit weekend verscheen BA-Motorsport met 2 auto's aan de start. De vertrouwde nummer 81 met coureur Patrick Boxem en nummer 7 bestuurd door gastrijder Michel Schaap. Michel Schaap die een aantal jaren geleden ook al enkele wedstrijden meedeed in de Westfieldcup nam plaats in het tweede stoeltje van BA-Motorsport.
 
Vrijdagmiddag waren Rolf en Gerrit al met de auto's op het circuit aangekomen en hadden de auto's al volledig afgesteld voor de volgende dag.
 
De vrije training en kwalificatie op zaterdag werden onder natte omstandigheden verreden. Patrick trainde naar een vijftiende tijd en Michel melde zich vooraan door zich als 7e te kwalificeren.
 
De eerste wedstrijd op zaterdag kende een tumulteus begin. Bij het oprijden voor de pré-grid stond alles vast en kon niemand het circuit bereiken. De cuprijders hadden onvoldoende tijd genomen om op te stellen. Gevolg was dat iedereen moest keren en vanuit de pitstraat starten. Dat niet iedereen doorhad dat er dan geen opwarmronde verreden word maakte de verwarring compleet. Michel en Patrick maakten er het beste van en wisten hun rondetijden te verbeteren, tot na een aantal ronden de race met een code rood werd afgevlagd. Gelukkig was de reden niet dat wat iedereen vreesde, maar bleek de wedstrijdleiding de race beeindigd te hebben vanwege de chaotische start en het verloop. Race 1 werd door de wedstrijdleiding ongeldig verklaard.
 
Zaterdagmiddag werd dan ook nog lang nagepraat over deze eerste natte racedag en de ongeldig verklaarde race. Aangezien de meeste coureurs verbleven in de gezamenlijke gite "Dolce Vita", werd 's avonds ook nog lang nagesproken onder het genot van een hapje en een drankje.
 
Zondagmorgen was het weer vroeg dag voor het team van BA-Motorsport. Rolf en Gerrit hadden enkele aanpassingen aan de auto's van Patrick en Michel gemaakt. De setup werd licht aangepast omdat beter weer werd verwacht. Ondanks dat het niet regende was het mistig en de baan was nog erg nat. Typisch weer voor Spa Franchorchamps.
 
De tweede (eigenlijk dus eerste) wedstrijd was een mooie wedstrijd waarbij de coureurs erg op moesten passen. Op sommige plaatsen op het circuit was het nog erg mistig. Dit in combinatie met de natte baan, maakte het voor de coureurs lastig. Zowel Patrick als Michel wisten zich te verbeteren en eindigden op een respectievelijke 12e en 4e plaats. Goede uitgangsposities voor de 3e en laatste wedstrijd.
 
Inmiddels was de zon een klein beetje doorgebroken en droogde de baan snel op. De racelijn was inmiddels droog. Daarbuiten was het soms nog nat, reden om in het begin toch uit te kijken. Michel en Patrick hadden beide een goede start en wisten hun posities te houden. Michel die goed opgelet had de opwarmronde nam als eerste dit weekend eau rouge volgas en met veel meer snelheid dan de eerste drie rijders kon hij richting Les Combes de eerste plaats overnemen. Vanaf dat moment kon Michel uitlopen en de overwinning veiligstellen. Michel reed en passent ook nog de snelste rondetijd.
 
Patrick rijdend op een 8/9e plaats had moeite om de kopgroep bij te houden en moest de vanaf de laatste startrij gestartte Danny Lammers voor laten gaan. Ondertussen had ook Walter Kluit zich aan de staart van nr.81 gemeld en voerde de druk op. Na de 5e ronde kwam aan dit gevecht helaas een einde. Naast de Westfield reden ook de mannen uit de vrije klasse in deze sessie en een KTM XBow die hierin meereed probeerde Patrick en Walter in te halen. Hij verremde zich echter volledig, waardoor Walter en Patrick beiden volop in de remmen moesten. Als door een wonder raakten de drie elkaar niet en konden ze hun weg vervolgen. Helaas wel nadat nagenoeg het hele startveld ze had ingehaald. Uiteindelijk finishte Patrick op een 17e plaats.
 
In de eindstand eindigde Patrick op een 12e plaats in dit zeer sterke startveld en Michel won het evenement! Voor BA-Motorsport een mooi debuut voor auto nummer 7 en een verdiende overwinning voor Michel. We hopen dat Michel de smaak te pakken heeft en binnenkort nog eens bij ons instapt.
 
Klik hier voor enkele sfeerfoto's.
 
 
 
 

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners