• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

BA-Motorsport kent goede voorbereiding

23-03-2012, 14:57 Terug naar het overzicht
BA-Motorsport kent goede voorbereiding
Vorig jaar was een jaar waarin we veel tegenslag kenden. Om de draad weer op te pakken waar we 2010 geeindigd waren, hebben we dit jaar besloten om voorafgaand aan het seizoen een aantal trainingsdagen in te lassen.

Aan het begin van het seizoen is het altijd lastig om te bepalen of en hoeveel getest zal worden. Testen is namelijk ook kostbaar en budgetten zijn veelal nog niet rond. Omdat 2011 voor coureur Patrick Boxem een seizoen met veel tegenslag was en ook een seizoen waarin we het gehele jaar problemen hebben gekend met rembalans, hebben we besloten om een aantal testdagen in te gaan lassen.
 
Maar liefst 2 dagdelen en 1 hele dag hebben we uitgetrokken voor testwerkzaamheden. Belangrijkste was het oplossen van de remproblemen en het vinden van een goede belans in de auto.
 
Tijdens de OCA-dag hebben we voorzichtig kunnen beginnen en kunnen werken aan de rembalans. Vervolgens hebben we op het circuit van Assen een middag kunnen testen met aangepaste rembalans en met de uitweging van de auto. Dat uitweging veel verschil maakt bleek snel en Patrick kon deze middag goed wennen aan de manier waarop de auto nu reageert. Rondetijden waren nog niet te vergelijken, maar waren wel al sneller dan vorig seizoen door Patrick gereden.
 
Op 21 maart hebben we ook meegedaan aan de collectieve Westfield Testdag op het circuit van Zandvoort. Doelstelling voor deze dag was het verbeteren van de lijnen en hervinden van de rempunten. Een zeer succesvolle dag. Patrick bleek de ideale lijnen goed te beheersen en we konden ons dan ook richten op het vinden van de juiste rempunten en testen met verschillende bandenspanningen.
 
De remproblemen die we in 2011 hadden met de auto van Patrick zijn gelukkig nu opgelost. Daar waar we vorig jaar aan het eind van het seizoen met veel moeite een 2.04 uit de auto konden krijgen, rijden we nu met gemak weer rondetijden van rond de 2.01. "Niet verwonderlijk", aldus Patrick, "als je nu voor elke bocht 40 meter later kunt remmen".
 
We kijken dan ook reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd op 15 april, circuitpark Zandvoort.
 
 
 

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners