• U bent hier:

Website sponsor

Drama en succes op Zolder

21-07-2011, 09:45 Terug naar het overzicht
Drama en succes op Zolder
19 juli vormde het circuit van Zolder het decor voor de eerste buitenlandse wedstrijd van dit seizoen in de Westfield Cup. 3 manches werder er verreden. Een dag wat alles in zich, waarschuwingen, drama, maar ook succes!
Maandagavond 18 juli arriveerden het team van BA-Motorsport al op het circuit van Zolder. Gerrit en Rolf hadden al een plek op de paddock gevonden en zich ge´nstalleerd. Team Wellink arriveerde ook en gezamenlijk werd de hospitality tent opgebouwd. De voorspellingen voor de volgende dag waren goed en iedereen keek dan ook reikhalzend uit naar de racedag die voor de verandering op dinsdag plaatsvond.
 
Op dinsdagmorgen begonnen we met de vrije training. Iedereen had vanwege de geluidsgrenzen op het circuit van Zolder een aangepaste demper gemonteerd. Dat de 95Dba een grens is waar de Westfield moeilijk onder kunnen blijven werd snel duidelijk. Direct na de vrije training kregen 6 Westfields een waarschuwing waaronder ook onze coureur Patrick Boxem. Met deze 'gele kaart' op zak stonden we op scherp en moest behoudend gereden worden bij de meetpunten op het circuit. Jammer, zeker omdat qua rondetijden we bij de top 10 zaten.
 
Met de spreekwoordelijke rem erop reden we de kwalificatie. Niet alleen bleven we onder de geluidsnormen, ook bleven we onder 'de norm' qua kwalificatietijd. Een 17e startplaats was het gevolg. Doordat behoudend gereden moest worden, lag de rondetijd van Patrick bijna 2 seconden hoger dan tijdens de vrije training.
 
De eerste van 3 wedstrijden maakte al veel goed. Na een redelijke start ging Patrick er eens goed voor zitten en wist in 10 ronden tijd maar liefst 8 man in te halen en te eindigen op een verdienstelijke 9e plaats. Een mooie uitgangspositie voor de 2e race.
 
Bij het opstellen voor de 2e race lieten de weergoden van zich spreken en begon het te regenen. In allerijl werden banden opgepompt en vering aangepast. Wij besloten om in tegenstelling tot de rest niet teveel te veranderen en alleen de bandenspanning licht te verhogen. Patrick die tot op heden nog niet echt uit de verf komt in de regen, was in vorm. Na een slechte start waarbij Patrick een aantal plaatsen verloor kwam Patrick in zijn ritme en met rondetijden die binnen de top 5 hoorden klom hij snel op naar een 6e plaats, totdat...
 
Walter Kluit die in ronde 6 door Patrick naar de 7e plaats was verwezen en die ook al op enkele tientallen meters achterstand was gereden, misrekende zich volledig. Bij het insturen van de Gilles Villeneuve chicane boorde Walter zijn auto plots in de zijkant van nr. 81 en sleurde Patrick een tiental meters mee in de grindbak. Fikse schade en een code rood was het gevolg.
 
Na uiteindelijk weer terug in de pitbox aangekomen te zijn werd duidelijk dat het grootste probleem was een afgebroken voorwielophanging. Ook de spatborden en motorkap waren door de crash los gekomen. Een dramatisch einde aan een dag waar zo goed gereden werd of..
 
Terwijl Patrick een interview doet voor het tv-programma Top Speed, besluiten Gerrit en Rolf om te kijken of de auto gangbaar gemaakt kan worden voor de laatste race van de dag. In slechts 25 minuten weten ze de auto weer rollend te krijgen. Een volslagen verraste Patrick haast zich naar de auto en terwijl getankt wordt, wordt de pitsstraat weer opgezocht. Met een scheef stuur, een auto die niet geheel spoort en zonder spatborden sluit Patrick aan bij de start.
 
Gebrand op revanche rijd Patrick vervolgens zijn beste wedstrijd ooit. Met een gehavende auto weet hij auto na auto in te halen en van achteren op te klimmen naar de 7e plaats! Een race die na een bewogen dag voelde als een overwinning voor het hele team. In de einduitslag weet Patrick te eindigen op een 7e plaats, net buiten de prijzen en slechts 8 punten verwijderd van een 4e plaats. Met een alle tegenslag een fantastisch resultaat, maar niet de plaats die we verdiend hadden.

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners