• U bent hier:

Website sponsor

Pech voor BA-Motorsport, Danny Lammers wint!

14-09-2012, 13:09 Terug naar het overzicht
Op het duinencircuit van Zandvoort werd de 6e wedstrijd van het seizoen verreden. Een wedstrijd waarin BA-Motorsport het lastig had en de altijd goedgemutste Danny Lammers zijn 1e overall overwinning wist te boeken.
Met een stralend zonnetje verwelkomde het circuit park Zandvoort ons voor de 6e wedstrijd in het kampioenschap. De wedstrijd werd ditmaal verreden op de vrijdag en Gerrit en Rolf waren voor de gelegenheid met de truck al op donderdag naar Zandvoort afgereisd.

Het werd een racedag waar Max Snoek wist te profiteren van de pech in de 2e race voor Patrick Boxem en waarin Danny Lammers zijn eerste overwinning wist te behalen. Een overwinning die iedereen hem zeker gunde.

Lastige kwalificatie
De kwalificatie verliep door een code 60 erg chaotisch en helaas werden Patrick Boxem van BA-Motorsport en Eric Houtman die technische ondersteuning krijgt van BA-Motorsport hier het slachtoffer van. Al na een enkele ronde werd een code 60 gegeven. Eric Houtman was met schade de pit ingekomen en de monteurs hadden zich over zijn auto ontfermt. Patrick Boxem ging op dat moment ook naar binnen om zijn bandenspanning bij te laten stellen en zijn losgeraakte arm restraint vast te zetten. Nu is communicatie tussen pits en auto niet toegestaan, waardoor het totaal onverwacht was dat beide auto's nagenoeg gelijk binnen kwamen. Het lukt Patrick om zelfstandig de arm restraint vast te maken, maar hij mocht van de wedstrijdleiding niet meer op de baan. Vanwege uitloop van het wedstrijdschema was de kwalificatie ingekort en de baan vroegtijdig gesloten. Patrick kon dan ook niet anders dan na slechts 1 ronde op snelheid gereden te hebben de paddock opzoeken. Zijn outlap was goed voor een 17e tijd. "Dit is niet de plaats waar we op gehoopt en gerekend hadden. Zit helaas niet mee en onze strategie hierop aanpassen" aldus Patrick. Ook Eric Houtman moest genoegen met een 19e plaats nadat hij slechts 1 ronde had kunnen rijden.

Spannende gevechten
De eerste wedstrijd werd een spannende strijd. Al direct na de start kon Patrick de aanval openen op zijn voorliggers. Philip Griffioen had niet het tempo van zijn achtervolgers maar kon door zich breed te maken lang alle achtervolgers achter zich houden. Patrick Boxem had last van de gevechten voor hem en kon lang niet profiteren van zijn grotere snelheid. Uiteindelijk wist Patrick als 13e te eindigen direct achter Max Snoeck. "We hebben een stap voorwaarts gemaakt, de 2e wedstrijd mogen we nu verder naar voren starten. Jammer dat we door de kwalificatie nu van ver moeten komen, maar we hebben goede hoop voor de 2e race.", aldus Patrick Boxem.
Eric Houtman kon profiteren van de uitval van enkelen en ook nog een aantal plaatsen winnen en eindigde als 16e deze wedstrijd. "Ik heb een leuke wedstrijd gehad, maar had last van een uitbrekende achterkant van de auto", zo weet Eric te vertellen.

Teleurstelling in de 2e race
Al direct na de start weet Patrick zich rond de 10e plaats te nestelen, om vervolgens op plaats 8 de Slotenmaker bocht door te komen. Bij het aanremmen van Scheivlak breekt echter de achterkant van de auto ineens uit en weet Patrick zijn auto ternauwernood uit de grindbak te houden. De auto helt en trekt bij het aanremmen en Patrick vermoedt dat een ophangpunt voor is afgebroken. Na een bezoek aan de pits wordt de rest van de race gebruikt om te achterhalen waar het probleem vandaan komt, maar een goede klassering moeten we vergeten. Eric weet een tip van Patrick op de baan om te zetten naar een snellere rondetijd tijdens de 2 race en eindigt na een leuke race als 16e.

Kampioenschap
Door deze uitslag passeert Max Snoeck, Patrick Boxem in het klassement en raken we helaas de aansluiting met de top 6 kwijt. Het laatste evenement op de Nurburgring vindt plaats op 18 en 19 oktober. De doelstelling blijft om in de top 10 te eindigen in het kampioenschap. Ondanks de tegenslag nog steeds zeker haalbaar.