• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Mooie seizoensstart Westfield Cup

15-04-2010, 00:08 Terug naar het overzicht
Mooie seizoensstart Westfield Cup
Het eerste raceweekend van 2010 vond afgelopen zondag 11 april plaats. Maar liefst 41 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de eerste wedstrijd. Een mooi debuut voor Patrick met een 23e plaats in een veld met rond 40 deelnemers.

Mooie seizoensstart Westfield Cup

 
Het eerste raceweekend van 2010 vond afgelopen zondag 11 april plaats. Maar liefst 41 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de eerste wedstrijd. 's Morgens om 5 uur vertrokken Hoofd Logistiek Gerrit, 1e monteur Rolf, coureur Patrick en persfotograaf Nico naar Zandvoort.
 
De temperatuur was nog niet hoog, maar het zonnetje scheen wel lekker toen de vrije training op zondagmorgen om 09:20 begon. Slechts 20 minuten hadden we om een afstelling te vinden voor het circuit. Dat dit lastig zou worden bleek al snel.
Er was opvallend minder grip op een aantal plaatsen op het circuit dan normaal, waardoor het moeilijk was de juiste setting te vinden. Toch lukte het nog redelijk om een goede setup te krijgen voor de kwalificatie. Met een tijd van 1.01.808 legde Patrick Boxem beslag op de 27e startplaats. Geen toevalstreffer aangezien de 2e beste tijd van Patrick ook 1.01.808 was.
 
Na de kwalificatie was er tijd om de auto na te kijken en enkele kleine problemen op te lossen. Gelukkig werd door Gerrit en Rolf een losgelopen rempedaal opgemerkt en opgelost.
Een goedverzorgde lunch met pasta en broodjes omlijst met muziek werd genuttigd voordat de sprintraces begonnen.
 
Boodschap voor de 1e sprintrace was proberen tijdens de start niet in de problemen te raken en veilig de eerste bochten door te komen. Dit ging ook uitstekend en Patrick kon na de eerste bochten makkelijke aanhaken en inhaalpogingen doen.
Met veel meer snelheid dan zijn voorganger kwam Patrick uit Masters en kon de auto makkelijk aan de binnenkant van bocht 7 volledig naast zijn voorganger zetten. Helaas kneep deze de bocht vervolgens zover af, dat uitgeweken moest worden tot 4 wielen op het gras en flink geremd om een botsing te vermijden.
Met een achterstand van rond 10 seconden op de rest van het veld kon de weg vervolgd worden.  Na een flinke inhaalrace slaagde Patrick erin om in de resterende 11 ronden weer op te klimmen van plaats 40 naar de 26e plaats. 1 plaats hoger dan zijn startpositie.
 
De ranking na de 1e sprintrace is ook gelijk de startvolorde voor de 2e sprintrace en dus kon Patrick de 2e wedstrijd starten van rij 13. Een goede start leverde in de Tarzanbocht gelijk een plaatsje op. De rest van de race verliep ook goed en Patrick kon goed tempo houden en opklimmen naar de 23e plaats.

Een zeer goed resultaat voor ons debuut in dit sterke en grote veld.
De doelstelling om dit jaar bij de eerste 30 te eindigen lijkt zeker haalbaar nu de eerste 21 punten binnen zijn.
Na afloop van de races werd onder het genot van een hapje en een drankje de dagprijzen verdeeld.

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners