• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Enerverende 2e race TT-circuit Assen

04-05-2010, 11:51 Terug naar het overzicht
Enerverende 2e race TT-circuit Assen
Afgelopen weekend vond alweer de 2e race van dit jaar plaats. Het prachtige TT-circuit in Assen vormde het decor voor maar liefst 3 manches verdeeld over twee dagen. Een spannend weekend omdat dit voor Patrick een nieuwe baan was en ook omdat met ingang van dit weekend de nieuwe KW-dempers gebruikt mochten worden.
Enerverende tweede wedstrijd Assen 


Afgelopen weekend vond alweer de 2e race van dit jaar plaats. Het prachtige TT-circuit in Assen vormde het decor voor maar liefst 3 manches verdeeld over twee dagen. Een spannend weekend omdat dit voor Patrick een nieuwe baan was en ook omdat met ingang van dit weekend de nieuwe KW-dempers gebruikt mochten worden.
Voor vele deelnemers ook een flinke reis, voor ons een genot om binnen een half uur van en naar het circuit te kunnen rijden. Toch vertrokken we vroeg omdat een defecte startmotor nog voor aanvang van de traningen vervangen moest worden door Gerrit en Rolf.

Helaas bleek, nadat de startmotor was vervangen, dat de auto niet wilde starten. De benzinepomp werkte niet omdat deze geen stroom kreeg. De oorzaak hiervan was niet te achterhalen, maar de tijd vorderde en de vrije training van 09:00 begon al. Een belangrijke vrije training aangezien dat het enige moment was voor Patrick om de baan en de nieuwe dempers enigszins te leren kennen. Gelukkig wist Rolf een noodoplossing te bedenken, waardoor Patrick alsnog om 09:10 de baan opkon voor een tiental minuten. Een uitdaging zeker omdat vlak voordat de training het kort had geregend. Uiteindelijk bleek Patrick toch nog een uitstekende 18e tijd gereden te hebben (2.12 min) en had hij een beetje gevoel gekregen bij dit mooie circuit.
 
Rond de middag stond de kwalificatie op het programma en ditmaal waren de weergoden ons minder goed gezind. Onder kletsnatte omstandigheden moesten we de baan op om de startvolgorde te bepalen. Omstandigheden waarin we ook nog niet gereden hadden. 
Met een tijd van 2.37 min. legde Patrick Boxem beslag op de 26e startplaats. Geen enorm goede klassering, maar gelukkig wel de boel heel gehouden en wat ronden kunnen maken op het circuit.

Tussen de kwalificatie en de eerste sprintrace was er gelukkig tijd voor droge kleren en tijd om de setup voor nat weer volledig om te zetten naar droog weer, want buienradar voorspelde een droge race. 
De baan was inderdaad grotendeels droog toen we aan de eerste sprintrace begonnen! Vanaf een 26e plaats maakte Patrick een superstart, koos vervolgens de buitenkant en kon als snel een aantal mensen passeren die al of niet gespind waren. Een mooie race volgde waarin Patrick zelfs tijdelijk 11e lag en uiteindelijk als 15e over de finish kwam! Een geweldig resultaat zeker als we rekening houden met de problemen eerder die dag.

Voor zondag stonden 2 sprintraces op het programma, waarbij we dus de eerste mochten starten vanaf de 15e plaats. Iedereen kwam dan ook vol enthousiasme naar Assen. Helaas ging de 2e sprintrace minder goed. Patrick kwam bij de start slecht weg, belande gelijk in wat commotie in de eerste ronde en moest dus genoegen nemen met een 28e plaats in de 2e sprintrace.
 
Een uitdaging voor de derde sprintrace van het weekend en vol goede moed en met een betere setup gingen we naar de startgrid. Tijdens de warming up bleek echter dat de spiegels verkeerd stonden, waarschijnlijk doordat iemand per ongeluk hier tegenaan gestoten had. Opletten dus in een veld wat zo dicht bij elkaar ligt. Een leuke strijd volgde waarbij het belangrijk was om uit gevaarlijke situaties te blijven en uit te rijden. Een 23e plaats was uiteindelijk het resultaat.

In de einduitslag over het gehele raceweekend werden we uiteindelijk 22e. In de stand om het kampioenschap klimmen we nu naar de 23e plaats op een totaal van 45 rijders. Komende vrijdag staat de volgende race alweer op het programma. Zal het lukken om in de top 20 te komen?
Einduitslag Assen:
1e Maik Barten
2e Hans Wellink
3e Daniel Sandifort
4e Oscar Wilkens
5e Jan Peter Dankaart

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners