• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Natte omstandigheden bij 3e race op Zandvoort

08-05-2010, 10:59 Terug naar het overzicht
Natte omstandigheden bij 3e race op Zandvoort
Vrijdag was Zandvoort het strijdtoneel voor de derde race van het seizoen. Het werd een dag waarbij de weergoden wederom van zich deden spreken, met twee manches die volledig in de regen verreden werden.

Met een minimale bezetting vertrokken we vrijdagmorgen vroeg naar Zandvoort. De vrijdag is geen ideale dag en monteur Rolf kon helaas niet mee, omdat het werk het niet toeliet. Ook Gerrit was aan een tijdschema gebonden. 's morgen op het circuit werd al snel duidelijk dat het die dag niet droog zou blijven. De vrije traning om 09:20 werd dan ook verreden onder halfnatte omstandigheden, waarbij we wisten dat dit geen maatstaf zou zijn voor de races.
 
Om 10:50 startte de kwalificatie, ditmaal onder bijna droge omstandigheden. Omstandigheden die we een stuk beter kennen en dus konden we ons al een stuk beter meten met de rest van het veld. Met een verbetering van zijn tijd naar 2.01.213 wist Patrick zich als 18e te kwalificeren. Een stap voorwaarts en verbetering van zijn beste kwalificatietijd op Zandvoort (1e race Zandvoort) met meer dan 6 tienden van een seconden.
 
Rond het middaguur lieten de weergoden geen onduidelijkheid meer bestaan. De races zouden onder natte omstandigheden worden verreden. Weer een flinke uitdaging omdat we nagenoeg geen enkele ervaring hebben met rijden in de regen.
En natte omstandigheden waren het! Het water kwam letterlijk met bakken uit de hemel toen we ons op maakten voor de start van de eerste race. Een superstart bezorgde Patrick bij het ingaan van de Tarzanbocht al gelijk een flink aantal plaatsen winst en toen bij ingaan van Hugenholz een aantal spinden lagen we al rond de 12e plaats. Helaas maakte ook Patrick een foutje door iets te vroeg op het gas te gaan bij het uitkomen van Hugenholz waardoor hij spinde en weer plaatsen in moest leveren. De rest van de race werd vooral gebruikt om veel te leren over het gedrag van de auto en de lijnen in de regen. Enkele leuke gevechten leverden uiteindelijk een 22e plaats op in deze eerste race.
 
De start van de 2e race was wederom van uitzonderlijke klasse. Patrick schoot door het veld naar voren, maar verkeek zich helaas ook op de witte strepen rondom start / finish. De auto brak op het rechte stuk over de gladde witte strepen uit en Patrick belande in het gras naast het rechte stuk. Om 'oversteken' te voorkomen hield hij gas, maar kon een touché met de vangrail niet vermijden. Schade bleef gelukkig beperkt tot een fikse kras op het achterspatbord en Patrick kon zijn weg vervolgen. Patrick kreeg steeds meer gevoel bij deze extreem natte omstandigheden en kon mooie gevechten in zijn voordeel beslechten. Ook de rondetijden gingen gestaag naar beneden. De 2e race werd dan uiteindelijk met een 20e plaats afgesloten.
 
In de stand om het kampioenschap nemen Jaap en Oscar Wilkens de eerste plek over van Team Wellink. Team Wilkens won op indrukwekkende wijze beide manches. Oscar gaf nadien aan ook al veel ervaring te hebben op Zandvoort en de regenlijnen zeer goed te kennen, wat vandaag in zijn voordeel werkte.
 
In de einduitslag over het gehele raceweekend werden we uiteindelijk 22e. In de stand om het kampioenschap klimmen we nu naar de 21e plaats op een totaal van 46 rijders.

Einduitslag Zandvoort:
1e Oscar Wilkens
2e Francois Claeijs
3e Hans Wellink
4e Mathijs Bakker
5e Jan-Peter Dankaart

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners