• U bent hier:

Website sponsor

Welkom!

Welkom bij BA-Motorsport. BA-Motorsport is een jong raceteam dat eind 2009 is opgericht. BA-Motorsport streeft er naar om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeeluitjes.

Daarnaast zetten wij ons actief in voor de stichting Against Cancer. Deze stichting organiseert uitjes en evenementen voor kinderen die getroffen zijn door kanker.
"Against Cancer geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker"

Wij doen ook mee aan de circuitdag van de Stichting Against Cancer op 7 augustus a.s. Steunt u ons doel, maak dan een donatie over naar de Stichting uit onzer naam en klik hier.

Indien u geinteresseerd bent of wij iets voor u kunnen betekenen kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier op de pagina contact.
 
Wilt u op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes of kans maken om een keer uitgenodigd te worden voor één van de races? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief of
 
In 2019 verschijnen we aan de start van de Westfield Against Cancer Cup
 
 
 

Super raceweekend op Spa Franchorchamps!!

01-06-2010, 11:11 Terug naar het overzicht
Super raceweekend op Spa Franchorchamps!!
Afgelopen weekend was het weekend van de race op Spa Franchorchamps. Een mooi weekend wat alles in zich had en met een fantastisch resultaat!

Vrijdagmorgen in alle vroegte vertrokken we verdeeld over twee auto's naar het wereldberoemde Spa Franchorchamps. 1e monteur Rolf en de man van de logistiek Gerrit reden met de racer naar Belgie en Patrick en Astrid volgden met de luxe wagen.
 
Even na 10 uur kwamen we aan het op circuit in het glooiende Ardenner landschap, waarna we ons in de tent installeerden voor het lange weekend. De 'gemiste' extra vrije training was zojuist afgebroken met code rood. De baan was nog nat en daardoor lastig te rijden.
 
De vrije training begon om 12:30 en vond plaats onder perfecte omstandigheden. De doorgebroken zon had de baan opgedroogd en de temperatuur was bijzonder aangenaam.
Patrick was op dit voor hem nieuwe circuit snel in zijn element. De befaamde bochtencombinatie "Eau Rouge" nam hij in de 2e ronde direct vol gas om gelijk een rondetijd van 3.06 neer te zetten. Hierna volgden ronden van 3.04 en 3.02 totdat helaas de training afgebroken werd met een Code Rood. Ben Schilperoort was in Pouhon hard van de baan gegaan en moest lijdzaam toezien hoe zijn auto werd afgevoerd naar de Paddock.

Aan het eind van de middag begon de kwalificatie. Een kwalificatie waarbij vooraf door de wedstrijdleiding duidelijk meerdere malen aangegeven was dat streng opgetreden zou worden tegen het afsnijden van bochten en het passeren van witte lijnen. Met als doel om onder de 3 minuten te rijden, gingen we de baan op.
Patrick had de smaak te pakken en wist maar liefst 4 seconden van zijn snelste rondetijd af te halen en een uitstekende 2.58.133 op te klokken te zetten. Een zeer goede 16e tijd en aansluiting bij de kopgroep. Direct na de kwalificatie bleek al snel dat een 3-tal deelnemers hun snelste tijd hadden behaald door afsnijden van bochten / passeren van bochten. Zij werden dan ook terecht 5 plaatsen terug gezet waardoor Patrick alsnog de 13e plaats had veroverd.
Een fantastische resultaat op dit technische circuit waar we nog nooit eerder hadden gereden.
 
's Avonds werd volop nagesproken tijdens de gezamelijke BBQ in de Westfield tent, waarbij de coureurs, of piloten zoals ze in Belgie genoemd worden, elkaar al uitdaagden voor de 1e race op zaterdag.
 
Zaterdag rond 10-en waren we weer op het circuit om de voorbereidingen te treffen voor de race van die dag. Een blauwe hemel, stralende zon en de prachtige omgeving zorgden bijkans voor het gevoel van vakantie. Rolf en Gerrit hadden de auto nogmaals nagekeken en paar kleine aanpassingen doorgevoerd op verzoek van Patrick. Het team raakt goed op elkaar ingespeeld waardoor we ruimschoots voordat de wedstrijd begon al klaar waren en ons konden voorbereiden op de race.

Ditmaal hadden we een rollende start en dat dat wat lastig kan zijn bleek al snel. De lampen bleken al uit te zijn voordat we uberhaupt deze konden zien. Enkele coureurs die zeer alert waren profiteerden hiervan en konden dan ook een aantal plaatsen winnen. Patrick moest Hayley Lazell en Danny Lammers voor laten gaan en kwam na de 1e ronde als 15e door. Een mooie race ontspon zich waarbij de top 18 enkele ronden lang zeer dicht bij elkaar bleef.
In de tweede ronde won Patrick een plaatsje doordat Christof Cortes een fout maakte. De derde ronde en vierde ronde zette Patrick zeer goede rondetijden neer en wist op te klimmen naar de 13e plaats ten koste van Kirtan Nandkoemarsing. De snelle ronden betaalden zich uit in ronde 5 waarbij Patrick de duitser, Sigi Wadsack wist te passeren en ook Arjen Heeck die last had van technische problemen voorbij ging. Een uitstapje van Roel Meijer maakte helaas een einde aan de flow van Patrick, waarna Roel Meijer daarna goed verdedigde. De laatste vier ronden waren zeer spannend waarbij Patrick continu stuivertje wisselde met Wijnholt Wijnholds om de 10e plaats.
Wijnholt trok daarbij uiteindelijk aan het langste eind mede, waardoor we als 11e finishten!!
 
Een super resultaat op dit voor ons nieuwe circuit en helemaal als Rookie in dit zeer ervaren deelnemersveld. Patrick had en passant ook zijn rondetijd meerdere malen verbeterd tot een uiteindelijk snelste tijd van 2.57.297. Maar liefst bijna 10 seconden voorsprong op nummer 12 en slechts 8 seconden achterstand op nummer 5. Een mooie beloning voor niet alleen Patrick, maar voor het hele team!!
 
Onze man van de logistiek Gerrit moest helaas op zaterdag weer terug naar Nederland, maar deed dit pas nadat de auto gecontroleerd was en eigenlijk al klaar was voor de race van zondag. Astrid, Rolf en Patrick bleven op het circuit deze middag en samen met de andere coureurs, teams en aanhang werd het nog een zeer gezellig middag waarin enorm veel werd afgelachen.
 
De zondag had regen, regen en nog eens regen in petto. Rond een uur of tien hadden we nog de hoop dat het droog zou blijven, maar een wolkbreuk rond half elf maakte duidelijk dat de race onder zeer natte omstandigheden zou worden verreden.
Op een circuit als Spa is dit uitermate listig en is de kans op schade na een foutje groot. Met het succes van de 1e race was het weekend al geslaagd dus werd besloten om niet tot het uiterste te gaan en vooral ervaring op te doen en te profiteren van eventuele fouten van anderen.
Na een aantal redelijk goede eerste ronden moest Patrick zijn meerdere erkennen in de zeer ervaren (regen)rijdens Henk van der Spoel, Sigi Wadsack en Michael Spronkers. Uiteindelijk werd Patrick 17e in deze 2e race, waarin verbazingwekkend weinig gebeurde.
 
In de totale einduitslag werden we uiteindelijk 13e over het hele weekend en nemen we 42 punten mee naar huis. Een flinke stap voorwaarts en wellicht de aansluiting richting de top 10?
In de totaalstand klimmen we nu (voor schrapresultaten) op naar een 16e plaats in de NL op een totaal van 50 rijders en 17e in de EU stand.

Einduitslag Spa:
1e Rudy van Buren
2e Robby Bosdijk
3e Francois Claeijs
4e Daniel Sandifort
5e Hayley Lazell
 
In het kampioenschap nemen Hayley Lazell / Hans Wellink de kop over van Team Wilkens. Ook Daniel Sandifort maakt een sprong naar de top 3. De dit weekend ontketende Robby Bosdijk vindt aansluiting bij de top 3.

Contactgegevens


St. BA-MOTORSPORT
Wilhelminastraat 45
8331 ME Steenwijk

E: info@ba-motorsport.nl
W: www.ba-motorsport.nl

Partners